O podjetju

Plastik SI d.o.o. je vodilni izdelovalec plastične embalaže za industrijske izdelke v Sloveniji. Naša blagovna znamka temelji na več kot 50-letni tradiciji, ki jo nadgrajujemo z novimi tehnologijami in metodami dela.

S tehnologijo pihanja izdelujemo sode, ročke, ročke za rezervno gorivo in plastenke v velikosti od 1l do 150l, poleg tega izdelujemo tudi rezervoarje za različne tekočine.
S tehnologijo brizganja pa lahko izdelujemo okrogla, ovalna, pravokotna in cilindrična vedra od 0,5l do 30l, različne zaboje, košaro za kmetijstvo, kompostnik ter druge izdelke.

Za vedra uporabljamo IML tehnologijo – moderen način etiketiranja brez nadležnega lepljenja etiket.
 

Za prihodnost načrtujemo še večjo specializacijo pri izdelavi plastične embalaže in uvajanje novih izdelkov ter tehnologij.

Povečati nameravamo avtomatizacijo v proizvodnji in ponuditi trgu prijetne, sodobne in ekološko prijazne izdelke po konkurenčnih cenah.

Le tako bomo kos zahtevam neizprosnega evropskega trga in si bomo na njem lahko zagotovili svoj obstoj ter razvoj tudi v prihodnosti.

Dolgoletne izkušnje na področju proizvodnje plastične embalaže, sodobna opremljenost proizvodnje in razvojne ekipe so prava popotnica za dosego zastavljenega cilja. Ta pa je postati vodilni proizvajalec brizgane in pihane embalaže na področju jugovzhodne Evrope.

 

 

 

POLITIKA KAKOVOSTI IN OKOLJSKA POLITIKA

  

Politiko kakovosti in okoljsko politiko smo v letu 2017 ponovno preučili, tudi v luči/sinergiji strategije poslovnega razvoja skupine JUB in na tej osnovi določili Poslanstvo in vizijo skupine Plastik, Strategija skupine Plastik, vrednote zaposlenih  ter pravila v skupini Plastik.

POLITIKA VODENJA

ODGOVORNOST

Gradimo podjetniško kulturo, ki temelji na odgovornosti, istih vrednotah zaposlenih podprtih s pravili za sporazumevanje. Spoštujemo ljudi in okolje, poslujemo z mislijo na prihodnje rodove.

Odgovorni smo do zaposlenih. Prizadevamo si za medsebojno zaupanje, dobre odnose ter strokovni in osebni razvoj vsakega posameznika. Spoštujemo sodelavce, njihovo delo in čas; sporazumevamo se pošteno, odkrito in jasno. Pri iskanju rešitev ne poznamo meja. Skupaj si pomagamo kadarkoli in kjerkoli. Zavezali smo se k zmanjševanju tveganj poškodb pri delu in zdravstvenih okvar. Cilj je varno in zdravo delovno okolje.

Odgovorni smo do kupcev. Razumemo in upoštevamo kupčeve zahteve; za kupca smo vedno pripravljeni vložiti več kot se pričakuje. V sodelovanju z njimi ustvarjamo inovativne rešitve, ki zagotavljajo višjo kakovost življenja, večjo varnost in boljše počutje ljudi. Smo zanesljiv in zaupanja vreden poslovni partner: dobavljamo pravočasno, brez napak.

Odgovorni smo do dobaviteljev. Gradimo partnerske odnose, razširjamo nanje svojo filozofijo, stalno izboljšujemo kakovost in skupno konkurenčnost.

Odgovorni smo do lokalnih skupnosti. Naša temeljna odgovornost je trajno zagotavljanje kakovostnih delovnih mest.

Odgovorni smo do okolja. V vseh poslovnih aktivnostih iščemo inovativne rešitve, ki zagotavljajo učinkovito rabo naravnih virov in zmanjševanje negativnih vplivov na okolje. Naše delovanje je pregledno.

Delujemo v skladu z najvišjimi etičnimi standardi ter v skladu z zakonskimi in drugimi zahtevami. Držimo se dogovorjenega.

ZNANJE IN KOMPETENTNOST

Cenimo znanja in kompetentnost vsakega posameznika. Omogočamo strokovni in osebni razvoj zaposlenih in spodbujamo timsko delo.

Stalno izboljšujemo strokovnost zaposlenih z internim in zunanjim izobraževanjem, spodbujanjem vse oblike dodatnega izobraževanja. Znanje in izkušnje delimo med seboj, s poslovnimi partnerji in z mlajšimi generacijami.

INOVATIVNOST

Usmerjeni smo v prihodnost, spoštujemo in spodbujamo izvirnost in ustvarjalnost posameznikov in timov.

Nenehno iščemo nove priložnosti in inovativne rešitve ter ustvarjamo rešitve z visokim deležem vgrajenega znanja.

ODLIČNOST

Spremljamo uspešnost in učinkovitost vseh poslovnih procesov ter zagotavljamo njihovo stalno izboljševanje.

Naša prizadevanja za odličnost na vseh ravneh poslovanja povezuje sistem vodenja kakovosti. Naše procese preverjamo in izboljšujemo.

 

Kanal, 09.02.2018                                                                                    direktor: Peternel Peter